Maaltijdservice

Voor wie zijn de maaltijden Drenthe Steunt?

Het initiatief Drenthe Steunt is ontstaan door gesprekken met de Voedselbank. Doordat de meeste vrijwilligers ouder zijn dan 60, mochten zij in verband met het coronavirus niet meer aan het werk. Ook daalde het aantal aangeboden producten dramatisch. Hierdoor kwamen heel veel gezinnen nog dieper in de problemen dan ze al waren. Een dagelijkse maaltijd was niet zeker meer.

Initiatiefnemer Erik Davids van Meceda wilde daar iets aan doen. Hij richtte zich oorspronkelijk alleen op mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank. Maar hij ontdekte dat er ook mensen waren die bijvoorbeeld maaltijden kregen via de kerk, of via een andere organisatie, en dat zij met precies dezelfde problemen kampten. De kerken zijn immers allemaal gesloten. Tot slot nemen veel ouderen maaltijden af bij dienstverleners die door de coronacrisis ook hun werk tijdelijk moeten stilleggen.

Uiteindelijk is besloten dat Drenthe Steunt er voor al die mensen is. Ook als je het zelf kunt betalen, mag je meedoen.

Voor wie: Inwoners van Gemeente AA en Hunze, Gemeente Tynaarlo of Gemeente Assen

Er is voor nu één beperking: je moet wonen in Gemeente AA en Hunze, Gemeente Tynaarlo of Gemeente Assen. Zodra er voldoende donaties binnenkomen, breiden we graag uit naar omliggende gemeenten.

Hoe werkt dat met die maaltijden?

Ginetta Houwing van Pluk Events is degene die de organisatie van de maaltijden op zich heeft genomen. Zij beschikt over een professionele keuken, een aantal chefs en materialen om de maaltijden uit te leveren.

“We bieden drie keer per week maaltijden aan: op maandag, woensdag en vrijdag. We maken een week van tevoren een weekmenu en zetten dat op deze website. We willen natuurlijk weten hoe veel maaltijden we moeten maken. Daarom kun je je elke week tot en met woensdag opgeven voor maaltijden van de volgende week.”

Drenthe Steunt werkt met seizoensproducten. Van verse ingrediënten maken we een gewone, lekkere en gezonde maaltijd. Geen ingewikkelde fratsen, geen toeters en bellen. Gewoon een goede maaltijd.

Je kunt je opgeven voor 1, 2 of 3 maaltijden per week.

Wanneer worden de maaltijden bezorgd?

De maaltijden worden koud bij je thuis gebracht. Dat gebeurt ergens rond het middaguur, al zijn er geen vaste tijden. Je warmt het eten zelf op. Je kunt de maaltijd dus als lunch of als avondeten gebruiken. Het is maar net wat je gewend bent!

Tip van Ginetta:

“Omdat we voor veel ouderen koken, gebruiken we minder zout. Vind je het eten te flauw? Doe er dan zelf een beetje extra zout op.”

Word vrijwilliger in jouw omgeving!

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers. Heb je een auto en een rijbewijs? En val je niet in de risicogroep, oftewel, ben je onder de 50 jaar? Kom ons helpen! Je kunt in je eigen regio maaltijden bezorgen. Zo hoef je geen grote afstanden te rijden.